Foto's van de voortgang van de werkzaamheden

pagina 1

Helaas ben ik, door een computercrash, alle foto's die ik voor de zomer van 2003 had gemaakt van mijn auto, kwijt. Deze foto's zijn dus een samenvatting van alle dingen die ik aan de auto heb gedaan vanaf de zomervakantie van 2003.

Als je op de kleine plaatjes klikt, verschijnt er een grotere versie. Deze pop-up is weer te sluiten door willekeurig ergens op de grotere foto te klikken.

<---vorige ---home--- volgende-->

 

picture Het dashboard zoals het er aan het einde van de zomervakantie uitzag. Ik heb met een decoupeerzaag zo'n beetje de volledige rechterkant van het dashboard aan stukken gezaagd, inclusief het dashboardkastje. Hierna ben ik begonnen met het heropbouwen zoals ik het wilde. De oude klokkenwinkel heeft zijn plaatsje behouden, en tevens levert deze foto een prachtzicht op mijn zelf gerestaureerde sportstuurtje.
   
picture Dit is de tunnel console. Het volvo origineel was nou niet echt opwindend, dus dit was een van mijn eerste voorzichtige veranderingen aan het interieur. Waarom? Simpel: ik wilde mijn handrem netjes ingebouwd hebben in plaats van min of meer los op de tunnel geplaatst, en ik wilde de versnellingspook wat korter laten lijken. En ik wilde natuurlijk dat het er allemaal wat sneller uit ging zien dan het origineel.
   
picture Nog een keer de tunnel console, deze keer gefotografeerd vanaf de zijkant. Je kan duidelijk zien dat er al erg snel een helling ontstaat richting dashboard, waardoor de versnellingspook korter lijkt.
   
picture Het plafond, zonder de nepleren hemel. Uiteindelijk moet er een mooi elektrisch schuifdak in komen, maar voorlopig zit de balk die je dwars over het dak ziet lopen in de weg. Hier moet ik nog een oplossing voor zien te vinden.
   
picture Een mooi overzicht van de troep die ik van mijn dash heb gemaakt ;-) Mooi he? Niet echt, dus reden genoeg om de zaak weer op te gaan bouwen. Deze keer niet zoals Volvo dit ooit had bedoeld, maar zoals ik het wil. Het handschoenkastje gaat iets kleiner worden, en het dashboard gaat een mooie schuine zijde krijgen. Foto's verderop zullen beter laten zien wat ik precies bedoel. Onder het dashboardkastje komt een lade voor mijn laptop. Hint: GPS, MP3, DVD :-)
   
picture Uiteraard wordt het exterieur van de auto niet vergeten. Dit rode ding achterop is de spoiler, een grappig geval dat ik van een Hyundai S coupe heb afgesloopt. Volledig legaal, bij een sloper vandaan uiteraard. Vervolgens op maat gemaakt voor mijn auto. dat viel trouwens stiekem nog vies tegen.
   
picture Nog eens de spoiler. Goed te zien is de ruimte voor het derde remlicht, wat uiteindelijk uit ongeveer 30 ledjes zal gaan bestaan in plaats van 1 gloeilampje dat stuk kan gaan enzo. ook kan je hier een beetje het werk zien dat ik heb gedaan om de spoiler passend te maken (kijk bijvoorbeeld naar de voetjes en de console voor het derde remlicht, daar is een en ander aan polyplamuur te zien. Uiteraar moet de spoiler nog een keertje goed gelakt worden, maar hey, de hele auto moet uiteindelijk dus dat komt uiteindelijk wel goed.
   
picture Close-up van een van de voetjes, zodat het plamuurwerk beter te zien is. Polyplamuur is mooi spul, aanradertje voor iedereen ;-)
   
picture "Pracht" foto van de bijrijdersstoel. Wat een troep... Wat echter wel goed te zien is, is de hoek waaronder de voorkant van het dashboard gat lopen, en de enorme ruimte die ik achter het dashboard lijk te hebben.
   
picture De voorkant van mijn bolide. Zoals je kan zien, heb ik een mooi Hella Grilletje gekocht, met twee prachtige verstralers er in ;-) Onder de bumper twee Sirius mistlampen, maar deze moeten nog eens een ander plaatsje krijgen want dit ziet er gewoon niet uit. Ook kan je goed zien dat ik flink bezig ben geweest aan de voorbalk/stenenvanger, die behoorlijk was misvormd door de vorige eigenaar. Tevens trouwens ook de reden dat ik nu de (trotse?) eigenaar ben van dit ding. Dit is slechts het begin.
   

<---vorige ---home--- volgende-->

 

Valid HTML 4.01!